Sanna Sandberg

"Life is short, break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably and never regret anything that made you smile."

Excuse me, I died for a while.

Kategori: What on earth am I saying?

Det har inte blivit så mycket skrivet i den här bloggen på ett tag av olika anledningar.
Jag har varken haft tid, lust eller ork att berätta om mitt tråkiga liv.
'
Idag har jag tagit helg för den här veckan. Välbehövligt må jag säga och jag har faktiskt gett mig själv ledigt från pluggandet ikväll. Ska nog nte ens titta åt böckernas håll imorgon heller.
'
Jag känner verkligen att den här bloggen kommer bli ännu tråkigare än vad den redan är om jag fortsätter skriva.
I försök att liva upp den bjuder jag på lite bilder från gamla äventyr. Jag saknar äventyr. Och sommar!
'
Åkte spontant till Kalmar och Öland med Marre och Linda. Vi bodde i en bil, solade, och festade. Mycket.
'
Jag och Linda drog till Göteborg över en helg. Bodde i bilen, fick inbrott och festade med random folk (som denna torparpojke till exempel), men var lika glada för det.
'
Och var på Liseberg i ösregn.
'
Gaaalen kryssning med Bella och Linda.
'
Drog och campade med Bella i Stockholm.
'
Och smugglade in så mycket vin vi kunde bära på in till campingen.
'
Vi träffade Linda och var på Grönan.
'
<3

Photo a day Challenge - 11. Where you sleep

Kategori: Photo a day - Challenge

Japp, här sover jag. Världens skönaste säng - de som har provat vet.
Jag har ju flyttat en hel del de senaste åren (5 gånger på mindre än 2 år, närmare bestämt) och vart eller hur sängen än har stått, så ligger jag ALLTID på höger sida. Varför? Vet inte, det blir liksom fel annats.
Den här sängen ska jag dö i och begravas med (liggandes på högra sidan, of course).

Photo a day Challenge - 10. Childhood

Kategori: Photo a day - Challenge

Bill och Bull, Yin och Yan, Helan och Halvan, Höger och Vänster, Sanna och Selena.
Kalla oss vad ni vill, men när jag tänker på min barndom finns hon med i alla mina minnen.
'
90-talet, Markbacken, stora lekparken, alltid matchande outfits, Varbergabadet, sleepovers varje helg (i typ 10 år?!), 10 godisar, våra cyklar, påskkärringar, inlines.. Jag skulle kunna fortsätta i evigheter.

Photo a day Challenge - 9. Daily routine

Kategori: Photo a day - Challenge

Att ligga i Anabelles säng vid läggdags och se på någon uttjatad Disney-film. Just idag är det Pongo och de 101dalmatinerna.

 

Photo a day Challenge - 8. Your sky

Kategori: Photo a day - Challenge

Solen skiner mer än på länge idag, vilket firas med donuts och festis i parken.

Life is like a rollercoaster and you can either close your eyes and scream or hold your hands up high and enjoy the ride.

Kategori: What on earth am I saying?

Den här veckan har varit lite upp och ner, men nu känns det som att jag är back on track igen.
Har dock sjukt mycket att göra i skolan (som vanligt) och är lite smått stressad över hur jag ska försörja mig under sommaren. Jag menar, tänkt om jag mot förmodan inte kommer in på kurserna jag sökt eller får ett jobb? Då har jag big time trouble.
'
Från en sak till något annat. Igår kväll var jag på cirkus. Det var en herrans massa år sedan sist och Anabelle tyckte det var jätteroligt!
Under föreställningen så kom jag att tänka på ett par saker.
1. Hur kommer man på att man t ex kan jonglera med sin fru med fötterna? Dresserade djur förstår jag, men hallå? Hade ni tråkigt hemma och fick för et att prova från ingenstans, eller vad?
2. Hur är det att leva cirkusliv idag? Jag tänker bara på filmen Water for Elephants (som är helt jävla amazing, by the way, så har du inte sett - SE!!! ).
Jag fick nästan lite lust att bli cirkusartist av något slag själv, bara för att leva det fär luffiga livet i husvagn med den stora cirkusfamiljen.
'
Lördagmorgon, dags att kliva upp. Ska fixa brakfrukost och sen är det plugg och tvätt som står på schemat resten av dagen. Lördagar har jag spenderat på roligare sätt.
'

Photo a day Challenge - 7. Favourite

Kategori: Photo a day - Challenge

Mina absoluta favoritskor!
Ett par bruna kilklackar från Tiamo, som jag längtar efter att kunna sätta på mig igen så fort vädret tillåter.

Photo a day Challenge - 6. Makes you smile

Kategori: Photo a day - Challenge

Just idag känns det som att Anabelle med sina tokigheter är det enda som får mig att le, men också tanken av hur stor hon faktiskt blivit!
Varning för stolt mammaprat nedan!
'
Hon är 3,5 år och pratar fullt förståeligt (stavas det så?).
Nappen som jag trodde hon skulle ha tills hon flyttar hemifrån är borta för längesen.
Hon har slutat med blöja helt, behövs inte ens på natten och har ALDRIG kissat i sängen.
Hon berättar de mest facinerande historier (påhittade förstås, men ändå) och är fantastiskt söt helt enkelt.
Världens bästa är hon!

Photo a day Challenge - 5. Something you wore

Kategori: Photo a day - Challenge

Jag är ju för kass på det här med bilder, helt seriöst, men det gör det bara mer spännande för de förvånansvärt många anonyma läsarna av den här totalt meningslösa bloggen.
'
Hur som helst, dagens outfit.

Lost in the wild

Kategori: What on earth am I saying?

Idag åkte jag vilse i skogen. Helt själv.
Tanken var att ta en snabb tur på 3 km, bara för att ha rört mig lite, men istället svek lokalsinnet och den turen blev istället en helvetesfärd på 1 mil, långa branta uppförsbackar, bakhala skidor och mycket svett, eftersom jag dessutom var klädd i på tok för mycket kläder. Thank God för iPhone och GPS, alltså. Annars hade jag aldrig hittat tillbaka.
Fast jag blev ännu en gång rätt imponerad av mig själv. Jag överlevde faktiskt 1 hel jävla mil på skidor (och jag är då långt ifrån elitåkare), dessutom överhettad i för tjocka kläder och utan vatten.
Kroppen talar sitt tydliga språk. Kondisen BLIR bättre när man slutar röka och det märks jävligt tydligt. Amazing.
'
Har dessutom ätit 3 rätters påskmiddag idag, så den långa skidturen behövdes nog och det lär behövas en till imorgon. Jag rullar nästan ur sängen och somnar vilken sekund som helst.
'
Var tvungen att stanna till i skogen trots att jag var vilse och ta kort på det här. Dock var det mycket finare i verkligheten, när solen lyste genom isen och reflekterades i snön.

 

Photo a day Challenge - 4. Letterbox

Kategori: Photo a day - Challenge

Okej, att inte ens kunna ta en bild om dagen är ju helt sjukt. Det är inte det att jag inte haft tid att lägga upp bilder, för det har jag visst.
Jag är ju bara så fruktansvärt dålig på att ta bilder! Så ni får helt enkelt ta det som det kommer.
'
Här är i alla fall vår brevlåda.

 

The hard game

Kategori: What on earth am I saying?

Okej, jag har alltså gett sluta-röka grejen ett nytt försök och har nu varit rökfri i ca 5 dygn. Riktigt imponerad över mig själv faktiskt, då det är det längsta jag någonsin klarat. Till och med mer än dubbelt så mycket än jag någonsin klarat.
Det konstiga däremot är att det är inte förrän nu det börjar bli jobbigt. De första dagarna tänkte jag inte ens på det, men nu vill jag typ röka ett helt paket på en gång. Inatt drömde jag till och med att jag smygrökte. Ska jag vara ärlig, tror jag att hela den här grejen kommer gå åt pipan, men det återstår att se.
'
På tal om drömmar har jag drömt de konstigaste drömmarna de senaste nätterna.
Jag glömde Anabelle på en tunnelbanestation och när jag tillslut kom ihåg henne, hade hon blivit våldtagen(!).
När jag vaknade mådde jag så illa och hade så dåligt samvete. Jag typ skämdes för mig själv hur jag ens kunde drömma något sånt.
'
Sen drömde jag att jag var på en förfest och hade tagit med mig Anabelle för att jag inte lyckats fixa barnvakt. Jag drack inte och skulle inte följa med vidare, utan var bara med för att umgås en stund med en väldigt god vän. Dock blev hon riktigt sur och sa att jag inte hade behövt komma alls om jag inte skulle med och hon svor över Anabelle som var så jobbig, för att jag aldrig kunde följa med på något längre.
Då mådde jag också riktigt dåligt när jag vaknade och var tvungen att fundera en extra gång om det hade varit en dröm eller verklighet.
'
I en tredje dröm drömde jag att vi var ett gäng som skulle åka någonstans med taxi. Vi var ganska många så vi hade två taxibilar. Jag satte mig i den ena, tillsammans med några andra och Anton i den andra med sina vänner. När vi börjat åka sa min taxichaufför att han som körde den andra taxin var psykiskt sjuk och självmordsbenägen. Just då började den andra taxin (som låg framför oss) köra som en galning och åkte rätt ner i Svartån och alla i taxin dog.
'
Natten till igår drömde jag att jag fått besök av gamla bekanta från en annan stad. Vi gick till en kiosk och skulle köpa massa godis och cigg, men ingen hade pengar med sig, utan alla förlitade sig på att någon annan skulle betala. Det hela blev rätt pinsamt och det slutade med att vi tillsammans kunde skramla ihop till ett cigarettpaket att dela på.
'
I den senaste drömmen blev jag övverraskad av att någon jag tycker mycket om kom och hälsade på. Jag struntade i allt annat och umgicks bara med den här personen hela dagen och gick på fest på kvällen, där vi tappade bort varandra i någon form av attack där flera personer blev mördade (bland annat en tjejkompis mamma).
Jag och tjejerna gick efter attacken till kyrkan för att tjejens, vars mamma blivit dödad, pappa var där för att skälla ut oss för att vi festat under oroliga tider och tvingade oss att be för hans döde fru. Sen smet vi ut för att fortsätta festa och leta efter personen jag tappat bort (som likaväl kunde vara död som levande) och jag letade ihjäl mig efter cigg. Sen vaknade jag.
'
Jag brukar aldrig drömma såhär mycket! Jag tillhör dessutom den skara som tror att drömmar har en betydelse ur det undermedvetna.
Men då till det som är oklart, vad betyder de här drömmarna? Är jag så självupptagen att jag glömmer min dotter?
Tycker mina vänner att jag är tråkig för att jag inte festar 3 dagar i veckan längre?
Varför dog Anton?
Och vad i helvete betydde den sista drömmen?!
Jag blir förvirrad och tänker definitivt kolla upp detta i morsans stora drömbok som alltid har någon form av förklaring.
'
'
Hur som helst, klockan är snart 9, så det är dags att gå upp, trots långfredag, och det är skidor som gäller en solig fjälldag som denna. Ska ställa mig och göra scones till frukost också! Ambitiöst Sanna!

'

Bilder från veckan:

 

image description

image description

image description