Sanna Sandberg

"Life is short, break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably and never regret anything that made you smile."

Dear stress, lets break up.

Kategori: What on earth am I saying?

Jag fattar inte att det aldrig finns tid för att bara sitta och njuta av livet. Hela tiden är det massa saker som ska göras. Städa, diska, tvätta, Anabelle, vara social, plugga och fixa med huset som trasslar både med det ena och det andra hela tiden. Det sjuka är att jag har inte ens tid att sitta och skriva det här inlägget egentligen, men var bara tvungen att vända bort blicken från min djävulskt tråkiga bok en stund, eftersom de knappt ville hålla sig öppna längre. 
'
Förra veckan var rätt fartfylld för att vara Stress-Sanna. 
På måndagen stressade jag upp lilla familjen tidigt för att åka till dagis, som visade sig vara stängt på grund av studiedag som jag glömt helt och hållet. Jaha, där stod vi klockan 8 på morgonen och inte en själ var det på dagis. En helspontan dagsutflykt till Kolmården blev det istället. Värsta mys. Det var helt perfekt väder, regnade inte, inte för kallt, inte för varmt och lagom mycket folk. Anabelle uppskattade dagen väldigt mycket och somnade som en klubbad säl efteråt. Hur lyckat som helst!
På onsdagen blev det uteservering med mamma med flera, som jag nämnt i tidigare inlägg. 
I fredags, alltså på midsommarafton, blev det lite tjafs här hemma om vad som skulle hittas på. Min bättre andra halva ville till Vänersborg med sina föräldrar, men jag ville stanna kvar i Örebro. Som sagt, det blev lite dålig stämning och jag somnade i soffan under förmiddagen eftersom jag hade gått upp tidigt för att plugga.
När jag vaknade ett par timmar senare hade det styrts midsommarmiddag hemma hos oss utan min vetskap, vilket i vanliga fall hade gjort mig på dåligt humör igen (kontrollfreak som jag är), men jag blev glad igen. 
Mamma, syrran+pokvän och bästa Linda kom hit för grillning, vinpimplande, skitsnack och övernattning. Riktigt trevligt!
På midsommardagen blev det utgång (igen!) men mamma och Linda, 3 timmar sömn på det och därefter heldag på Gröna Lund igår!
'
Den här veckan är det plugg som gäller för hela slanten, vilket passar rätt bra eftersom det inte verkar bli så värst roligt väder. Egentligen skulle man ju bara vilja gosa ner sig i soffan med täcke och massa film eller maratontitta på någon serie, men sånt har vi inte tid med...!
Här nere bjuder jag på lite bilder, sen blir det en hemmagjord vanlijlatte (så. jävla. gott!) så att jag får upp ögonen lite och kan fortsätta pluggandet. 

Kolmården (blev knappt några bilder tagna på djuren med min kamera) 
 
'
Min midsommar outfit: 
Jeans - DrDenim
Linne - Gina Tricot
Skor - Skopunkten 
(skorna åkte dock av väldigt fort och ersattes med bland
annat förstora gummistövlar, foppatofflor, Converse och barfota)
 
Blev inte så mycket bilder tagna med min kamera på Gröna Lund heller: 

 
Jag, Bella och Linda på Grönan förra sommaren (bara för att):
 
 
 

Anyone who tells you money can't buy happiness, doesn't know where to shop.

Kategori: What on earth am I saying?

Sitter och försöker plugga, det går sjukt segt och det är sjukt tråkigt. Jag har lyckats sacka efter (som vanligt) eftersom allt annat blir så mycket roligare när man egentligen borde plugga.
'
Igårkväll drog jag och morsan lite halvspontant ut till uteserveringarna här i vår stad och träffade massa fint folk.
Tidigare under dagen hade jag ännu en gång gett upp pluggandet och drog på shoppingtur istället. Det har blivit rätt så mycket shoppande de senaste veckorna nu, men det är jag faktiskt värd. När jag tänkte efter har jag faktiskt inte köpt ett enda litet klädesplagg till mig själv sen jag flyttade tillbaka till Örebro. I slutet av november. Till min ursäkt kan jag ju tillägga att klädernan jag köpte igår vart ett riktigt fynd, 48 kr totalt för kläder värda 1350 svenska riksdaler. Bild får ni se sen. Nån annan gång. Sen blev det två par nya skor också. 
De som känner mig riktigt väl, vet hur det är med mig och skor. Jag har lite smått ett beroende tror jag. Men ärligt talat. Ett par fina skor kan göra så mycket. Pricken över i:et, grädden på moset liksom.
Idag blev jag medsläpad till Marieberg och tackade givetvis inte nej. Som sagt jag tar vara på varenda tillfälle för att slippa läsa tråkiga böcker. Även idag blev det lite nytt inhandlat, men mest till Anabelle denna gång.
'
Som jag nämnt i nåt tidigare inlägg är våren och sommaren årstider som jag orkar fixa till mig och inte går runt som en luffare var och varannan dag. Dels för att man kan använda fina skor utan att frysa tårna av sig och man måste ha fina kläder till fina skor, men också för att jag helt enkelt får helt ny energi av dessa årstider och känner mig som en annan människa!
Medan vi (schizo? jag) ändå pratar om kläder och skor, här kommer gårdagens outfit:
'

Tunika från Koola Anna of Sweden (ett av mina fynd, kostade 16 kr)
Jeans från DrDenim
Nya skor från Skopunkten
Handväska från NewYorker
Och syrrans skinnjacka från GinaTricot. Fick muta henne rejält för att få låna den, eftersom jag hade lämnat min egna hemma.

Plus, minus, noll.

Kategori: What on earth am I saying?

Jag kan inte minnas när jag känt mig så efterbliven som på föreläsningarna och seninarierna igår.
Det var många andra där i min ålder som redan kommit en bra bit på vägen i livet. De hade bra och givande jobb, påbörjade eller avslutade studier på högskola eller universitet. Alla var så smarta.
Och vem fan är jag? Vad kan jag? Hur långt har jag kommit? En tråkig Sanna, med få erfarenheter och nyss avslutat Komvux.
Usch, jag kände mig så dålig.
Men sen insåg jag att det inte var så illa som jag föreställde mig. Det finns ju faktiskt värre. Mycket värre. Jag känner en del människor som det går mindre bra för här i livet. Jag tänker inte nämna några namn, men en del har sig själv att skylla och andra.. ja, dem är det bara synd om.
Att ha varit arbetslös i flera år för att man (enligt mina teorier) helt enkelt är för ful och dum för att få ett jobb, känns ju bara tragiskt. Att man till följd av detta även börjar bete sig väldigt märkligt i förhållande till sin ålder och vad man anser är viktigt och inte viktigt kan jag i många fall känna är skrattretande. De här sakerna gör dessa personer ännu mer tragiska.
Jag ska nog också tillägga att jag inte brukar säga något om folks utseende, för hur man är född rår man inte för och jag är långt ifrån ELLE-modell själv. Dock har vissa människor haft mer otur än andra med sitt utseende och det kombinerat med en mysko personlighet och no sense of style är vad jag kallar "ful".
'
Sen finns det också de människor jag inte tycker synd om och som enligt mig egentligen är ännu mer tragiska.
När man börjar närma sig 30 år (eller egentligen när som helst efter man fyllt 15) och går runt och tror att man är så jävla överlägsen allt och alla, tror att man är så cool för att man håller på med vapen och alla möjliga droger, lyssnar på alla låtar där titeln innehåller ordet "thug" och delar dessa på Facebook och sist men inte minst tror att alla vill ligga med en.
Jag fattar inte! Vart i livet har det gått snett?! Den sist nämnda personligheten stör mig så otroligt mycket. Vuxna människor! Det var nog fel orval. När man håller på sådär är man inte vuxen.
'
Hur som helst. Summan av kardemumman skulle i alla fall vara att jag igår kände mig så dum och efter, men idag kom jag att tänka på dessa andra människor och kände mig genast mer vuxen than ever.
Jag är ingen vanlig Sanna. Jag är unik och smart, på mitt sätt. Jag är rik på erfarenheter som gjort mig till den jag är idag. Jag har ett mål i livet och jag har påbörjat vägen dit.

So this is the life they talk about.

Kategori: What on earth am I saying?

Ja, alltså, än en gång inleder jag ett inlägg med hur dålig jag är på att skriva här, men så får det vara. Så jävla intressant liv har jag liksom inte att jag kan skriva 50 rader om dagen. Uppenbarligen inte ens en endaste rad i veckan. Månaden. Typ.
Och anledningen till att jag skriver nu är för att jag sitter på tåget på väg hem från mitt älskade fina Stockholm, som jag saknat/saknar så otroligt mycket och har liksom inget annat för mig.
'
Det blev plugg som fick gälla under sommaren efter lite om och men, så det är därför jag varit i Stockholm, om det skulle vara någon som missat det. Jag har suttit på föreläsningar och seminarium mellan 8.30-17 idag, så nu är jag helt jävla sås i skallen. Det har varit en intressant dag, men som sagt, sås.
'
På tal om nåt helt annat. Vart fan tog sommaren vägen? Den typ kom och drog lika fort. Jag vill ju gå i fina sommarkläder och bli brun, jättebrun, utan behöva fuska med massa solarium. Det här suger. "Sommarens plagg 2012; Skinnjackan" liksom? Ni hör ju hur det låter. Sa jag att det här suger?
Nu blev jag på dåligt humör och tåget är snart framme. (Och jag ska försöka skriva lite oftare, så att ni som är här och kikar med jämna mellanrum av nån konstig jävla anledning, slipper lämna sidan besvikna).