Sanna Sandberg

"Life is short, break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably and never regret anything that made you smile."

Money can't buy happiness, but it can buy adorable whiteware.

Kategori: Inredning och pyssel

Badrums- och köksrenovering är på tapeten i vårt lilla röda hus. Väl behövligt. Nästan vad som helst är bättre än som det är nu. 
Det blir kommunalt vatten och avlopp, helt nytt och större kök, helt nytt badrum/wc och dessutom ska vi slippa ha dörren till toaletten i köket. 

Jag har gått och förälskat mig i SMEG's vitvaror, sååå fina! Vill ha allt, kyl/frys, ugn, diskmaskin, tvättmaskin, men tyvärr alldeles för dyra...
(Bilder från Google)

Exams are getting tougher.

Kategori: What on earth am I saying?

En vecka sedan läkemedelshanteringen nu. Har haft sååå mycket going on att jag faktiskt glömt bort den helt och hållet tills jag kom att tänka på den tidigare idag. 
Ifall nån skulle undra hur det gick, så kändes det bra. Jag förväntar mig inget gyllene VG, men skulle bli riktigt förvånad om jag inte blir godkänd. Skönt att känna så efter en tenta någon gång också!

Dagens händelse var den praktiska examinationen, som varit min stora fasa hur länge som helst. 
På nåt sätt känns det som att det har gått lite för bra för länge nu, så snart måste det komma ett misslyckande. Och det mina vänner, misslyckades, det ska jag säga att jag gjorde idag. Med stora bokstäver. MISSLYCKADES. 

Fan, jag orkar typ inte ens tänka på det. Sån ångest över hela grejen. 
Men om jag ska försöka vara lite positiv, vilket inte är min starkaste gren, så är det väl kanske ändå bättre att tabba sig ordentligt än att göra nåt litet fel som man kanske inte märker själv. Då vet man ändå från början vad resultatet kommer att bli, än att gå runt med den där ovissheten i väntan pä resultatet. 

Nu står mina ögon i kors och hjärnan stängdes av redan under förmiddagen..

Time flies like an arrow, fruit flies like a banana.

Kategori: What on earth am I saying?

Fick lite småpanik tidigare idag när jag insåg att det var torsdag och inte onsdag som jag hade gått och trott..! En helpluggdag försvann och jag insåg att tentan i läkemedelshantering är redan imorgon kl 8.15! P-A-N-I-K !
Tiden och veckodagarna har liksom kluddat ihop sig lite tack vare alla sjukdomar som vår lilla familj drabbats av de senaste veckorna. Först magsjuka i två omgångar och sen vattkopporna. Wiltons koppor har inte kommit än, men det kan väl ta någon vecka antar jag. Kommer väl lagom till praktiken som börjar om en och en halv vecka..

Hur som helst. Idag har jag spenderat hela dagen till att plugga till morgondagens tenta, med undantag för några timmar på eftermiddagen som spenderades på Universitetet.
Olika övningar i akut omhändertagande stod på dagens schema. Roligare än att sitta på föreläsning förstås, men inte riktigt det jag känner att jag vill lägga min tankeverksamhet på dagen före en tenta..

Just det, sen var det det där med sömnen också. Det är tydligen också nåt man måste göra och ha tid för. Tenta om mindre än 8 timmar, godnatt!

Bjuder på en bild på numera stora dagiskillen!

Itchy itchy!

Kategori: What on earth am I saying?

Det räckte tydligen inte med dubbla omgångar magsjuka här hemma.. Nu har Anabelle fått vattkoppor och Wilton kommer väl med all säkerhet också få det inom ett par dagar. 
Dessutom tenta i övermorgon och jag har inte ens läst igenom hälften av det det jag borde. 
Det går bra nu, kompis det går bra nu..

Gardening is cheaper than therapy and you get tomatoes.

Kategori: Inredning och pyssel

Det är rätt fint ute hos oss på landsbygden på våren och sommaren, men just runt vårt hus brukar det se rätt trist ut. 
Jag tycker att det är väldigt fint med planteringar, krukor, blomlådor, amplar, you name it. Tyvärr är jag för okunnig för att fixa och sköta sånt, men i år tänkte jag faktiskt lära mig. Hur svårt kan det vara? 
Råkade dessutom lägga ögonen på dessa uuuursnygga vattenslangar, vägghållare och munstycken från Garden Glory (gardenglory.se)! Mitt hjärta gråter efter hornen och slangen i guld, men det ekar i stackars lilla studentplånboken..
(Bilder från gardenglory.se)

Sick and tired of being sick and tired.

Kategori: What on earth am I saying?

Magsjuka, ingen barnvakt och tenta på fredag. Jävla bra kombo asså. 

Schhh! Mommy is on a timeout!

Kategori: What on earth am I saying?

Båda ungarna matvägrade vid middagen. 
Den lille pga. trötthet, och den stora påstod att hon minsann (plötsligt) inte tycker om ris.. Suck och stön. 

Nu verkar Wilton i alla fall (efter en hel massa snurr) ha somnat, så det återstår väl för mig att fixa iordning matlådor av middagsresterna och hänga lite tvätt.
Får se sen vad huvudvärken säger, om jag också ska knoppa eller om jag orkar lite chips och The Walking Dead i soffan med Anton. Make things happen.

Kategori: What on earth am I saying?

Nyss hemkommen från en föreläsning om motivation och personlig utveckling (följt av årsmöte med ÖGF). 
Föreläsningen var inte superintressant och var såklart inriktad på hur man bör förhålla sig som ledare för en gymnastikgrupp (vilket känns lite skitsamma, eftersom jag ändå lägger av med det efter den här terminen), men vissa delar gick ändå att applicera på livet i allmänt och som student. Så det var nog ändå rätt givande, får jag erkänna. 

Har åkt på superförkylning, som vanligt vid denna tidpunkt på året. Har inte tid med sånt alltså. 
Te, nässpray, läppsalva, sova. Tjipptjopp!

Not sure if it's A.D.D. or just never learned self discipline.

Kategori: What on earth am I saying?

Jag tycker att jag alltid klagar på hur mycket jag har att göra och att tiden inte räcker till, men det är så på riktigt. Tiden räcker inte till  därför att jag prioriterar konstigt pga dumma tvångstankar. Kan liksom inte sätta mig vid skrivbordet och plugga om det ligger brödsmulor på köksbordet. Går ju fort att torka bort, men sen ser jag gruset på golvet i hallen, disken i diskhon, soffkuddarna står fel, måste dammsuga köket också, och resten av huset, de där två blommorna kanske skulle byta plats, slänger in en maskin tvätt medan jag ändå är igång, lakanen i sängen kanske skulle bytas, oj vad stökigt det var i garderoben, nu är det nog dags att börja på maten... Och. Så. Fortsätter. Det. Tills:
Anton: "Skulle inte du plugga?"
Sanna: "Nej, nu orkar jag inte. Går och lägger mig. Godnatt."

(P.S. Anton hjälper mig såklart med en del, men pga ytterligare tvångstankar måste det mesta utföras av mig för att bli rätt. Jag är en sjukt jobbig människa att bo med, tror jag. Såvida man inte har något emot att inte få vara delaktig i hushållningen dvs. D.S.)