Sanna Sandberg

"Life is short, break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably and never regret anything that made you smile."

Waiting for forever.

Kategori: Preggo

Eftersom klockan i skrivande stund har passerat midnatt är det nu 19 dagar kvar tilll beräknad förlossning. Det är rätt galet egentligen. Känns inte som så länge sen som jag sa till Anton: "Nu är det bara 150 dagar kvar".
19 dagar alltså. Jeez.
Som sjuksköterskestudent tror jag för mycket på biologin än att låta mig luras av alla möjliga huskurer som sägs sätta igång en förlossning. Som att tvätta fönster till exempel. Vad är det för stolle som har kommit på det? Nån tvättade fönster och förlossningen satte igång. Okej, det kan jag ta. Men alla andra tusentals kvinnor som tvättat fönster och förlossningen inte satt igång då..? De räknas inte eller?
Nej, så här blir det fasen inga fönster tvättade (även fast det verkligen skulle behövas!). Jag tänker inte anstränga mig i onödan. Det bästa är nog som jag tidigare nämnt att bara försöka fördriva tiden helt enkelt.

Igår var jag på återbesök hos specialistmödravården på sjukhuset för ett nytt tillväxtultraljud. Den här gången beräknades ungen ligga på -12,7% av förväntad vikt, vilket ligger inom normalvärdena, så inget nytt återbesök behövde bokas! 2587 gram uppskattade de honom till.
I förmiddags var jag på besök hos barnmorskan på vårdcentralen. Sammanfattade graviditeten i min journal och allt (eller ja, blodtryck och bebisens hjärtljud var det enda hon kollade) såg bra ut och hon konstaterade också efter sitt klämmande på magen att skrutten verkligen inte är storväxt. Bara skönt tänker jag. Kanske han slinker ut som ett bananskal (I wish..)?
Kan ha varit sista besöket hos henne idag, då jag fick nästa tid 2 dagar innan beräknat. Om jag kunde bestämma skulle snoppis redan vara ute då. Vi får väl se hur det blir med den saken.
Kom på nu att jag inte vägt mig på länge. Måste göras. Och några magbilder har inte heller blivit tagna på länge. Det ska jag också fixa. Det är ingen ordning på mig numera..

Kommentarer


Kommentera inlägget här: